Als de stenen konden praten...

De gebouwen en hun verhalen

Elf decennia geschiedenis

DIT WAS HAESEVELD.

De site van Haeseveld heeft reeds een heuse historie achter de rug. Waar nu een brouwerij, feestzaal en horeca-zaak gevestigd is, stond vroeger één van de grootste en destijds modernste bloemisterijen uit de Gentse omgeving. 

In 1910 bouwde August Toeffaert een bloeiend tuinbouwbedrijf op het toenmalige driegemeentenpunt Sint-Amandsberg, Oostakker en Destelbergen.Het bedrijf was gericht op het kweken van allerlei planten met als hoofddoel de uitvoer over de hele wereld

Langs de noordzijde van de inpakhal bevond zich zelfs een zijspoor van de NMBS zodat de spoorwagons rechtstreeks konden worden geladen.

Gasthof Haeseveld.

In 1981 verwierf de familie De Gusseme de eigendom van de site en toverde ze de groene oase om in ‘Gasthof Haeseveld’. De naam werd ontleend aan de talloze hazen die Illiana De Gusseme elke ochtend vanuit haar villa voorbij zag huppelen.

Dit is Haeseveld.

De villa, de grote remise of inpakhal, de watertoren en de stookplaats zijn met respect voor de traditie in al hun eer hersteld en zijn zo het toonbeeld van het industriëel archeologisch verleden van de tuinbouw in het Gentse. Haeseveld is met oog voor detail gerestaureerd en straalt robuustheid en elegantie uit.

Haeseveld wordt de komende jaren dus méér dan ooit een bruisende ontmoetingsplaats in de Gentse rand met een horecazaak, een micro-brouwerij, een feestzaal, een speelweide en een prachtig terras in het groen.
Bekijk het bouwproject