Hoe is Haeseveld ontstaan?

Brouwerij Haeseveld is ontstaan uit het idee van 4 ondernemers die met passie, vakmanschap en respect voor lokale heritage deze unieke locatie een nieuwe toekomst geven als bakermat voor hun nieuw biermerk.

Naast het pure bierbrouwen zorgen wij voor een totaalbeleving inclusief de gelagzaal letterlijk naast de brouwkuipen, een ruim buitenterras in volle natuur en een ruime feestzaal voor 180 personen met elegante buitentuin.

Brouwerij Haeseveld is gebouwd op 3,5 ha groenzone op de grens tussen Gent en Destelbergen. Het langwerpige gebouw met aan het hoofd de prachtige Normandische villa werd gebouw in 1910 voor de plantenkwekerij Toeffaert.

Na een periode van verval na de tweede wereldoorlog nam de familie De Gusseme het pand over en renoveerde het gedeeltelijk. De familie runde hier het erg succesvolle Gasthof Haeseveld van 1982 tot en met 2019. Het gebouw werd als waardevol industrieel erfgoed opgenomen in Erfgoed Vlaanderen.

Brouwerij Haeseveld is nu (juli 2019) nog in wording met de ruwbouwwerken voor twee derde compleet. In november komt de brouwerij zelf toe en wij plannen in de lente van 2020 het bier te laten vloeien voor iedereen.

Op deze website houden wij u op de hoogte van het volledige bouwprocess van Brouwerij Haeseveld.

29 september, 2019