Moderne traditie

Onze brouwerij

Technologie en ambacht

Oorsprong

Sinds enkele decennia kon men reeds genieten van een verrukkelijk maar verraderlijk Haeseveld-bier van 11vol%alc. Dit bier werd toen echter niet ter plaatse gebrouwen. 

Heel snel groeide dan ook het idee in de vernieuwde site het haeseveld bier een eigen bakermat te geven en hier een professionele brouwerij in onder te brengen.

Brouwinstallatie

Het bierhuis is van Duitse makelij en beschikt over brouwketels van 20 HL. Met 200 brouwdagen per jaar wordt er in een eerste fase een jaarvolume van 4000 HL Haeseveld bier gebrouwen. In een tweede fase kan dit opgetrokken worden tot 8000 HL.

De gistings- en rijpingskelder telt momenteel zes cylindroconische tanks van 20 HL en 40 HL.  Eenmaal de bieren afgewerkt zijn worden ze opgeslagen in koude schenktanks die rechtsreeks met de tapkranen in het bierhuis en de feestzaal verbonden zijn. 
ONtdek de bieren

Duurzaamheid

Zonder de natuur kan Brouwerij Haeseveld haar bieren niet brouwen. Daarom zet Haeseveld niet enkel in op lekker en uniek bier, maar dragen wij bij aan het duurzaam brouwen van onze bieren.
Om dit te bereiken maken we gebruik van zonne-energie en gebruiken we duurzame ingrediënten.
Op deze manier verzekeren we niet alleen de toekomst van Haeseveld, maar van alles wat de natuur ons te bieden heeft.

Bezoek de brouwerij

Krijg een exclusieve blik achter de schermen van de Brouwerij en ontdek hoe wij tewerk gaan met onze state-of-the-art installatie en werp een blik naar de geschiedenis van Haeseveld.
Boek een bezoek

Het brouw proces

Ontdek hoe Brouwerij Haeseveld van ingrediënten naar bier gaat in hun brouwproces.
Ontdek hier binnenkort het brouwproces