Kroketje rundsvlees met Haeseveld Ultra Strong Blond

Ken jij ons Ultra Strong Blond-kroketje al? Het is een knapperige lekkernij gevuld met sappig rundsvlees en doordrenkt met de kenmerkende smaken van Haeseveld Ultra Strong Blond. Het geheime recept achter deze delicatesse brengt niet alleen tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door genot op je bord.

Ingrediënten

Nodig voor 30 apero kroketjes:

  • 0,5 kg rundsstoverij vers

  • 1 grote ui
  • 1 soeplepel blonde cassonade
  • 1 bruine boterham
  • 1 soeplepel scherpe mosterd
  • Laurier, tijm
  • 2 l vleesbouillon
  • 2 flesjes Haeseveld Ultra Strong Blond
  • 240 g boter
  • 370 g gewone bloem
  • 40 g gelatinepoeder
  • 5 eiwitten
  • 350 g paneermeel naar keuze
  • 3 soeplepel mayo

Bereiding

STAP 1

Smelt boter in een braadpan en laat mooi bruin kleuren.
Kleur het vlees goed aan in de hete boter.
Haal het bruingebakken vlees uit de pan.
Kleur fijngesneden ui mooi bruin in dezelfde pan als het vlees.
Bestrooi met cassonade en laat kort karameliseren.
Blus met 1 flesje Haeseveld Ultra Strong Blond en laat kort doorkoken tot alle aanbaksels losgekookt zijn.
Breng de vleesbouillon aan de kook met tijm en laurier.
Voeg het vlees, de ui en het blusvocht toe en laat 45 minuten op een zacht vuur garen met deksel.
Zet na 45 minuten het deksel van de pan en laat nog 15 minuten verder garen.
Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

STAP 2

Giet alles door een zeef.
Verwijder laurier en tijm.
Wrijf het vlees “als draadjesvlees” uit elkaar.
De ui mag er gerust nog bij blijven.

STAP 3

Smelt de boter.
Voeg met een spatel de bloem en gelatinepoeder toe en meng, weg van het vuur, tot een stevige roux.
Voeg 750 ml van het koude kookvocht en 250 ml Haeseveld Ultra Strong Blond toe en meng tot een homogeen mengsel.
Zet terug op het vuur en breng, al roerend, aan de kook tot een stevige massa.
Kruid als nodig bij met peper en zout.
Meng het vlees onder de vulling.

STAP 4

Bedek een plaat/schaal met opstaande rand met plastiekfolie en stort de vulling hierin.
Wrijf gelijkmatig open tot op 1 cm.
Bedek met een laag plastiekfolie.
Laat opstijven in de koeling.

Snij in gewenste vorm.
Wentel achtereenvolgens door:

  • Bloem;
  • Losgeslagen eiwit gekruid met peper, zout en een klein scheutje olijfolie;
  • Paneermeel.

STAP 5

Om zeker te zijn dat ze niet openbarsten tijdens het bakken kan je bovenstaande een 2e maal herhalen.
Bak de kroketten 3 minuten in een hete frituur op 175°C.
De gepaneerde, ongebakken kroketten kunnen perfect bewaard worden in het vriesvak. Bij gebruik, laten ontdooien in de koeling op een keukenpapier.

Serveertip

Meng 3 soeplepels mayonaise met een flinke scheut Ultra Strong Blond.
Serveer dit bij de kroketten als dip.

Bekijk het volledige biermenu

Voorgerecht

visschelp met Haeseveld Strong Blond bier

Hoofdgerecht

Meetjeslands gebraad met Haeseveld Strong Dark bier