Warme “Reine Claude” pruimentaart met amarena kers en Floris Kriek van Brouwerij Huyghe

Sluit je culinaire avontuur af met de hemelse Reine Claude Pruimentaart. Ontdek het geheime recept van deze verrukkelijke taart met amarena kers, Floris Kriek van Brouwerij Huyghe, vanillesaus met pistache en vanilleroomijs. Een zoete symfonie die niet alleen tijdens speciale gelegenheden, maar op elk moment verleidelijk smaakt.

Ingrediënten

Nodig voor 8 personen:

  • 8 rondjes zanddeeg (diameter 12 cm)
  • 100 g boter
  • 100 g fijne suiker
  • 100 g bloem zelfrijzend
  • 2 eieren
  • 16 Reine Claude pruimen
  • 24 st amarena kers
  • 50 g abrikoos confituur
  • 185 ml volle melk
  • 125 ml volle room
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • 1 vanillestok
  • Vanilleroomijs
  • Handvol pistache noten (ongezouten)
  • 1 flesje Floris Kriek

Bereiding

STAP 1

Beboter en bebloem 8 tartelette vormpjes van 10cm diameter.
Plaats het zanddeeg in de vormen en druk mooi aan.
Prik het deeg in met een vork.
Maak een klassiek cakebeslag door suiker en boter romig te kloppen.
Vervolgens om en om een lepel bloem en ei toevoegen.
Mengen tot een homogeen beslag.
Schep ik elke zanddeegvorm een flinke soeplepel van het cake beslag.
Hou een kleine hoeveelheid beslag opzij voor later.
Bak gedurende 10 minuten op 175°C.
Laat afkoelen.

STAP 2

Bestrijk elk taartje met een fijn laagje cakebeslag.
Ontpit en snij de pruimen in 6 partjes.
Dresseer de partjes op het fijn laagje cakebeslag.
Bak de taartjes 10 minuten op 175°C.

STAP 3

Laat afkoelen.
Leg op elk taartje 3 amarenakersen. (goed uitgelekt)
Meng een lepel van het amarena vocht met de abrikozenconfituur en een flinke scheut Floris Kriek.
Breng tot aan het kookpunt op een laag vuur.
Bestrijk de afgekoelde taartjes met deze aromatische gelei.

STAP 4 – Voor de vanillesaus:

Breng melk en room aan de kook.
Meng eidooiers, suiker en zaadjes van de vanillestok.
Klop licht op.
Giet de kokende melk op de ei massa.
Goed mengen en terug op het vuur, al roerend, tot 82°C brengen.
Door een zeef in een bewaarkom gieten en laten afkoelen.
Werk de vanillesaus af met fijngehakte pistachenoten.

STAP 5

Plaats het taartje vlak voor serveren een vijftal minuten in een voorverwarmde oven op 150°C.
Serveer op en spiegel van vanillesaus en een heerlijke bol vanille-ijs.

Bekijk het volledige biermenu

Voorgerecht

visschelp met Haeseveld Strong Blond bier

Hoofdgerecht

Meetjeslands gebraad met Haeseveld Strong Dark bier