Meetjeslands gebraad, saus “Grand-Mère” met spek, zilveruitjes en Haeseveld Strong Dark
Proef de heerlijke smaken van ons Meetjeslands gebraad, doordrenkt met een “Grand Mère”-saus, spek, zilveruitjes en een vleugje Haeseveld Strong Dark. Deze perfecte samensmelting van mals vlees, een verrukkelijke saus en knapperige aardappelkroketten brengt een culinaire verwennerij naar je eigen keuken.
Ingrediënten
Nodig voor 8 personen:
Bereiding
STAP 1
Kleur het gebraad mooi aan in een braadpan met boter.
Voeg gesneden wortel, selder, sjalot, tijm en laurier toe.
Kruid met peper en zout. Blus met 1 flesje Haeseveld Strong Dark.
Laat in de oven verder garen op 165°C, kerntemperatuur 65°C.
Laat 15 minuten rusten uit de oven.
STAP 2
Snij wortel en sjalot fijn en zet aan in een pot met een hoge rand met boter.
Voeg tijm en laurier toe.
Blus met rode wijn en laat tit de helft inkoken.
STAP 3
Voeg vleesbouillon en 1 flesje Haeseveld Strong Dark toe en laat 1 uur rustig inkoken.
Bind de saus naar gewenste dikte met de roux korrels.
Kruid bij met peper en zout.
STAP 4
Bak de spekreepjes krokant.
Blancheer de gepelde zilveruitjes 10 minuten in kokend water.
Laat uitlekken en bak kort op in een klontje boter.
Kruid met peper, zout en suiker.
Voeg spek en zilveruitjes bij de afgewerkte saus.
Dresseer 2 mooie sneden vlees op bord en serveer rijkelijk met de saus.
Als garnituur gebakken bospaddenstoelen, heerlijke stoemp van groene kool, gebakken witloof en veenbessencoulis.
Feestelijk afwerken met goudgele kroketjes.