Visschelp met zeetong en zalm, gecombineerd met prei en een garnalensaus op basis van Haeseveld Strong Blond

Ontdek de verfijnde smaken van onze visschelp met zeetong, zalm, prei en een heerlijke garnalensaus verrijkt met Haeseveld Strong Blond. Het onthullende recept achter deze visschelp zorgt voor een harmonie van smaken die niet alleen tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door blijft inspireren.

Ingrediënten

Nodig voor 8 schelpen:

  • 8 x 40 g verse zalm
  • 8 x 40 g verse tongfilets
  • 2 stalen prei
  • Klontje boter
  • Peper van de molen, zout Nootmuskaat
  • Scheut olijfolie
  • 1 sjalot, tijm, laurier
  • 250g garnalenkoppen
  • 1 flesje Haeseveld Strong Blond
  • 500 ml water
  • 1 l visbouillon
  • 250 ml room
  • Handvol roux korrels
  • Handvol fijngesneden bieslook
  • 150 g gemalen kaas

Bereiding

STAP 1

Snij de prei in fijne ringen en was grondig in koud water
Laat uitlekken.
Stoof aan in een klontje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Laat zachtjes smoren onder gesloten deksel.
Laat afkoelen.

STAP 2

Snij de sjalot fijn en stoof samen met de garnaalkoppen aan in een scheut olijfolie.
Blus met een half flesje Haeseveld Strong Blond.
Bevochtig met water en visbouilon.
Voeg tijm en laurier toe en laat op een zacht vuur tot de helft inkoken.
Duw door een zeef en breng aan de kook.
Leg de zalm en tongfilets gedurende 2 minuten in de kokende bouillon.
Schep de vis uit de bouillon en laat de gepocheerde vis goed uitlekken.
Voeg de room toe aan de bouillon en breng aan de kook.

STAP 3

Bind de saus naar gewenste dikte, kruid bij als nodig en werk af met een scheut Haeseveld Strong Blond.
Laat de saus afkoelen.

STAP 4

Neem een ovenplaat en plaats 8 propjes aluminiumfolie naast elkaar.
Duw elke schelp in een aluminiumprop zodat ze mooi plat blijven staan.
Verdeel de gesmoorde prei in de schelpen.
Leg hierop een stukje zalm en tongfilet.
Bedek rijkelijk met de garnalensaus.
Bestrooi met gemalen kaas.

STAP 5

Plaats in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 15 minuten.
Zet de oven na 10 minuten op de grillstand om zo een mooi gekleurd korstje te krijgen.
Serveer met fijngesneden bieslook en indien gewenst met enkele verse grijze garnalen.

Bekijk het volledige biermenu

Voorgerecht

visschelp met Haeseveld Strong Blond bier

Hoofdgerecht

Meetjeslands gebraad met Haeseveld Strong Dark bier